fbpx

Ivan Durgutov

Ivan Durgutov ka mbaruar masterin në shkencat juridike në Fakultetin e Drejtësisë "Justiniani i Parë " në Universitetin "Shën Cirili dhe Metodij" në Shkup. Specialiteti i tij është e drejta penale, dhe veçanërisht çështjet e të drejtave të njeriut, me fokus në gjuhën e urrejtjes dhe krimin në bazë të urrejtjes. Ai është një anëtar aktiv dhe pjesë e menaxhimit të Shoqatës Evropiane të Studentëve të Drejtësisë (ELSA) - Republika e Maqedonisë.

Si e sheh Raporti i KE-së për vitin 2022 progresin e integrimeve evropiane të Maqedonisë?

Ivan Durgutov

11.11.22

Toni i ri i raportit të sivjetshëm, si dhe tri vizitat në Shkup në vetëm një vit të kryetares së Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ilustrojnë rëndësinë që Brukseli vazhdon t'i kushtojë vendit tonë. Ndryshimi i statusit të vendit tonë nga vend...

Putin me tanke dhe ushtarë, BE dhe SHBA me sanksione ekonomike – kush do të dorëzohet i pari?

Ivan Durgutov

21.03.22

Këtyre fansave, të cilëve u ka bërë shumë përshtypje çizma ruse, thjesht duhet t'u përkujtohen ngjashmëritë e pashmangshme që heroi i tyre ka me një personazh famëkeq të së kaluarës të quajtur...

Ambla e vogël dhe mesazhi i madh që ajo transmeton – inkluzioni përballë iluzionit

Ivan Durgutov

14.02.22

Nëse të drejtat e njeriut dhe trajtimi i qytetarëve të margjinalizuar janë një provë e arritjeve civilizuese të një komuniteti të vogël, e vogla në moshë por e madhe në shpirt Ambla, na dëshmoi edhe një herë se si shoqëri dështojmë atëherë kur...

Gjithnjë e më shumë punë, ndërkaq më pak dëshira për një vit më të suksesshëm

Ivan Durgutov

10.01.22

Ivan Durgutov Është koha e fundit që tërësisht të stabilizojmë rrugën tonë si shtet. Nëse kalimi nga dhjetori në janar, duhet gjithmonë të simbolizojë diçka të re, përveç Qeverisë së re, kjo rrugë le të jetë unifikimi i të gjitha forcave...

Pasiviteti institucional ndaj (ringjalljes së) dhomave publike

Ivan Durgutov

08.11.21

Mr. Ivan Durgutov Shoqëria maqedonase duket se është shndërruar në një dhomë të madhe publike, në një dhomë soditësh ku të gjithë kanë dëshirë për të parë intimitetin e një personi të panjohur dhe për të përvetësuar një pjesë të...