fbpx

Игор Тодоровиќ

Игор Тодоровиќ е новинар и е специјализиран за финансии и енергетика на глобално ниво. Тој ги следи балканските теми подеднакво широко, со акцент на транзицијата и надминување на последиците од војната, миграцијата и еманципацијата. Учествувал во повеќе уметнички и хуманитарни проекти.

Украински маки на патот кон ЕУ, Унијата во паника

Мирче Адамчевски

13.12.23

Со соседи какви што ги има, со војната која се води на нејзина територија, Украина ќе има уште многу маки за да ја оствари десетгодишната цел....

Војната во Украина, слободата на изразување и говорот на омраза

Мирче Адамчевски

08.06.22

Отсега натаму можеби ќе се зборува за исчезнување на слободата на говор, но говорот на омраза никако не...

Во Србија ќе има вакцини за фрлање, буквално

Игор Тодоровиќ

29.03.21

Игор Тодоровиќ Србија е прва во Европа и седма во светот според стапката на целосна вакцинација! Но судејќи според последните потези на властите,...

КОВИД-19 во Србија: изборите поважни од јавното здравје

Игор Тодоровиќ

01.07.20

Игор Тодоровиќ  Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака...