fbpx

Igor Todorovic

Igor Todorovic është një gazetar që specializuar në financa dhe energjetikë në nivel global. Në mënyrë të barabartë ndjek temat e Ballkanit, me theks mbi tranzicionin dhe tejkalimin e pasojave të luftës, migracionin dhe emancipimin. Merret me redakturë dhe përkthen. Ka marrë pjesë në projekte artistike dhe humanitare.

Komuniteti LGBTI i “kryqëzuar” mes gjuhës së urrejtjes dhe lirisë së shprehjes

Mirçe Adamçevski

03.04.24

Përpjekjet për të parandaluar gjuhën e urrejtjes në media dhe në rrjetet sociale nuk po japin fryte deri më...

Vuajtjet e Ukrainës rrugës për në BE, Bashkimi Evropian në panik

Mirçe Adamçevski

13.12.23

Ukraina me fqinjët çfarë i ka, me një luftë që po zhvillohet në territorin e saj, do të ketë ende shumë vështirësi për të arritur objektivin e saj dhjetëvjeçar....

Lufta në Ukrainë, liria e shprehjes dhe gjuha e urrejtjes

Mirçe Adamçevski

09.06.22

Tani e tutje mund të flitet për zhdukjen e lirisë së fjalës, por gjuha e urrejtjes nuk po zhduket...

Në kuptimin e plotë të fjalës, në Serbi do të ketë vaksina për t’u hedhur

Igor Todorovic

29.03.21

Igor Todoroviç Serbia është e para në Evropë dhe e shtata në botë sipas shkallës së vaksinimit të plotë! Por, duke marrë parasysh lëvizjet e fundit të autoriteteve, ka një ngecje. Pas të gjitha mrekullive që kemi parë në dekadat e fundit, radha i...

Kurora ose korona e fushatës zgjedhore me listat e kurdisura

Igor Todorovic

01.07.20

Igor Todorović Udhëheqësia shtetërore e Serbisë, përfshirë grupin e mjekëve që udhëheqin luftën kundër përhapjes së virusit korona, injoruan përkeqësimin të paktën derisa të mbaronte votimi. Për t’i kuptuar veprimet e autoriteteve në Serbi...