fbpx

Mirçe Adamçevski

Mirçe Adamçevski është gazetar dhe profesionist mediatik i vjetër. Ka diplomuar në Fakultetin Teknologjik në Shkup. Pjesën më të madhe të jetës së tij të punës (1979-2004) e kaloi në "Nova Makedonija" si gazetar, redaktor, korrespondent nga Moska (në periudhën 1993-1999) si dhe kryeredaktor (nga viti 2002 deri në 2004). Është autor i botimit “Bashkëpunimi maqedono-rus” (janar 2003). Një nga themeluesit dhe kryeredaktori i parë i revistës për ndërtim, arkitekturë, ekologji dhe investime "Porta 3". Nga viti 2006 deri në vitin 2008 ishte kryetar i Këshillit për radiodifuzion të Republikës së Maqedonisë. Ai është anëtar i Komisionit për Ankesa në Këshillin e Etikës në Media të Maqedonisë.

Komuniteti LGBTI i “kryqëzuar” mes gjuhës së urrejtjes dhe lirisë së shprehjes

Mirçe Adamçevski

03.04.24

Përpjekjet për të parandaluar gjuhën e urrejtjes në media dhe në rrjetet sociale nuk po japin fryte deri më...

Vuajtjet e Ukrainës rrugës për në BE, Bashkimi Evropian në panik

Mirçe Adamçevski

13.12.23

Ukraina me fqinjët çfarë i ka, me një luftë që po zhvillohet në territorin e saj, do të ketë ende shumë vështirësi për të arritur objektivin e saj dhjetëvjeçar....

Lufta në Ukrainë, liria e shprehjes dhe gjuha e urrejtjes

Mirçe Adamçevski

09.06.22

Tani e tutje mund të flitet për zhdukjen e lirisë së fjalës, por gjuha e urrejtjes nuk po zhduket...