fbpx

Ивана Туфегџиќ

Ивана Туфегџиќ е дипломиран политиколог на Политички науки при Правниот факултет „Јустинијан Први“ и студент на магистерската програма по Уставно право на Правниот факултет. Област на особен интерес ѝ се човекови права со акцент на малцински права, политички систем и избори и изборни системи, како и процесите на демократизација и влијанието на религијата и политичката култура во истите.

Албанците треба да работат две децении повеќе од порано за да си купат свој дом

Нертила Махо

04.01.23

Сегашниот систем е граден со децении и потребен е целосно различен пристап од сите, почнувајќи од највисоките инстанци. Зборуваме за пристап каде...

Сурова зима за домаќинствата во Албанија

Нертила Махо

28.10.22

Никој не вели дека ќе бевме целосно имуни на оваа глобална криза, но некои од мерките можеа да помогнат во...

Да се свика Собранието за да се ограничи моќта на Претседателот за помилување

Ивана Туфегџиќ

13.05.16

Ивана Туфегџиќ По најавите дека треба да се најдат механизми за свикување на Собранието на Република Македонија и тоа да заседава за решавање на...

Промена на изборниот модел – шанса за малите партии

Ивана Туфегџиќ

03.11.15

Ивана Туфегџиќ Поради неможноста да се постигне политичка согласност за една изборна единица без изборен праг, шансата на малите партии е во...