fbpx

Ivan Vëçkov

Ivan Vëçkov u diplomua në Universitetin e Oulu, Finlandë në fushën e financave dhe Universitetin e Uellsit - Institute, Kardif, në fushën e menaxhimit të agrobiznesit. Interesat e tij janë në fushat e makroekonomisë, tregjet financiare dhe instrumenteve financiare. Ai është anëtar i Shoqatës finlandeze të të diplomuarve në shkollat e biznesit. Që nga viti 2015, ai ka qenë pjesë e ekipit të Financave Think, ku ai punon në çështje që lidhen me transparencën fiskale, remitencat dhe hendekun gjinor të pagave.

Si e sheh bota zgjidhjen “me dy shtete” për Palestinën dhe Izraelin

Murat Aliu

17.06.24

Autoritetet e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë njoftuan të martën më 28 maj se njohin zyrtarisht shtetin e Palestinës. Gjithashtu më 5 qershor, Sllovenia, një vend anëtar i Bashkimit Evropian, me gjithë protestat e qeverisë izraelite, njoftoi se e njeh...

A do të sjellin zgjedhjet historike një të ardhme më të mirë?

Murat Aliu

17.05.24

Më 8 maj në Republikën e Maqedonisë së Veriut u realizuan zgjedhjet e rregullta të dyfishta, ata presidenciale dhe...

Dhe tani, me BE-në apo me Rusinë?

Murat Aliu

25.04.24

Shprehja “Europa”si sinonim i integrimit në Bashkimin Europian është mbase njëra ndër ato shprehje e cila përdoret më së shumti në diskursin politik e publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe së këndejmi është pjesë e pandarë e leksikut...

Epidemi Korrupsioni në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Murat Aliu

17.01.24

Në literaturë ekzistojnë përkufizime të shuma në lidhje me korrupsionin. Kështu sipas Bankës Botërore, korrupsioni përkufizohet si shpërdorim i pushtetit publik për interesa private. Prandaj në kuptimin e ngushtë të fjalës korruspion llogaritet nëse...

Tmerri i propagandës apo kur të vdekurit ringjallen

Goran Rizaov

18.04.22

Dezinformatat për pushtimin ushtarak rus të Ukrainës kanë çuar në ndarje të tilla të popullatës në Maqedoni, veçanërisht atyre që informohen kryesisht nga rrjetet sociale, nga e cila tani po zhvillohet një debat online nëse ka vërtet atje luftë dhe po...

Participimi buxhetor: pjesëmarrja qytetare në krijimin e buxheteve

Ivan Vëçkov

21.12.18

МК   ALB m-r Ivan V `çkov Qytetarët mund të kërkojnë nga komuna që të marrin pjesë në diskutimin e Këshillit përmes formave dhe iniciativave të ndryshme, kur do të diskutohet për propozim-planin për zhvillim para miratimit të tij. Në atë...