fbpx

Џејмс К. Витман

Соголениот ајатолах

Реза Аслан

26.10.22

Улогата на врховен водач на Иран која се заснова на тврдењето дека тој го отелотворува истиот оној непогрешлив и божествен авторитет како кај...

Дали нацистите се производ на Америка како што е и питата со јаболка?

Џејмс К. Витман

29.08.17

Џејмс К. Витман (James Q. Whitman) Дали САД се под закана од нацизам? Кусиот одговор на ова е „не“, и покрај неодамнешните застрашувачки настани во...