fbpx

Јуриј Городниченко

Јуриј Городниченко е професор по економија на Универзитетот во Калифорнија, Беркли.

Аргументите за пристапувањето на Украина во НАТО

Јуриј Городниченко

Илона Сологуб

27.05.24

На церемонијата на потпишување на Северноатлантскиот договор на 4 април 1949 година, тогашниот американски претседател Хари Труман забележал дека,...