fbpx

Џим О’Нил

Џим О’Нил е поранешен претседател на Голдман Сахс и поранешен министер за финансии, сегашен претседавач на Чејтем Хаус (Chatham House).

Големите прашања за 2022 година

Џим О’Нил

07.01.22

Џим О’Нил (Jim O’Neill) Никој не знае во каква насока ќе се движи актуелната пандемија или дали неодамнешните зголемувања на цените ќе бидат минливи,...

Стрес тест за системите за јавно здравје

Џим О’Нил

13.03.20

Џим О’Нил (Jim O’Neill) Сега, кога коронавирусот се рашири на глобално ниво, сведоци сме на намалување на активностите на пазарите и забележуваме како...