fbpx

Каролина Бабич

Каролина Бабич е независен истражувач и консултант за социјални и солидарни економии и членка на Здружението CAAP – Центар за алтернативно и автономно производство во Марибор (Словенија). Таа е доктор на науки по филозофија и доцент по социјална економија на DOBA школата за бизнис во Марибор. Таа е и колумнист и активист по потреба.

Критичката настава ги оспособува младите за општествена трансформација

Каролина Бабич

Пеѓа Ашанин Голе

24.08.22

Новите генерации не можат да го променат светот ако наставниците на своите ученици  им даваат само модели за „повторување“ на деловни и...