Каан Бајракошан

Каан Бајракошан е студент на магистерските студии по политички науки на Универзитетот во Варшава во Полска. Завршил додипломски студии по новинарство на Универзитетот Еге во Турција. Тој исто така студирал на Универзитетот Вилнус во Литванија во оваа област како дел од програмата за размена на студенти. Тој има новинарско искуство во локалните медиуми за време на неговите студии во Измир, Турција.

Новиот закон што ги отвора браните на цензурата во Турција

Каан Бајракошан

15.01.21

Каан Бајракошан Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм...

Зимава ќе биде долга за Турција

Каан Бајракошан

20.11.20

Каан Бајракошан Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата. Измина...

Додека вирусот во Турција се шири, турската лира тоне

Каан Бајракошан

11.09.20

Каан Бајракошан Како најголемата криза од 21 век влијаеше врз политиката и економијата на Турција. Република Турција беше меѓу последните европски...