fbpx

Кемал Дервиш и Себастијан Штраус

Кемал Дервиш е поранешен министер за економски работи на Турција и поранешен администратор на Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) е професор на Институтот „Брукингс“. Себастијан Штраус е виш аналитичар и истражувач како и координатор за стратешки активности на Институтот „Брукингс“.

Како ЕСМ потроши милиони преку нетранспарентни договори

Влатко Стојановски

09.02.22

Ако во првото полугодие од 2021 година, државната компанија за производство на струја АД ЕСМ (ЕЛЕМ) склучила 6 договори во постапки со преговори без...

Како појавата на COVID-19 вирусот ќе се одрази на меѓународната соработка

Кемал Дервиш и Себастијан Штраус

16.03.20

Кемал Дервиш и Себастијан Штраус Се забележува појавата на јасна паралела помеѓу растечката пандемија на корона вирусот и климатските промени....