fbpx

Клаус Шваб (Klaus Schwab)

Клаус Шваб, основач и извршен претседавач на Светскиот економски форум, е авторот на „Четвртата индустриска револуција“.

Капитализмот после КОВИД-19

Клаус Шваб (Klaus Schwab)

16.10.20

Клаус Шваб (Klaus Schwab) Пандемијата со вирусот КОВИД-19 го сврте вниманието кон општествените, економските и еколошките ризици што се создаваа во...

Моќта на дијалогот во хаосот на денешницата

Клаус Шваб (Klaus Schwab)

16.02.18

Клаус Шваб (Klaus Schwab) Грчкиот премиер Алексис Ципрас и премиерот на Поранешната Југословенска Република Македонија, Зоран Заев, одржаа премиерска...