fbpx

Љубчо Јованов

Љубчо Јованов е дипломиран инженер по форензичка физика, виш лаборант во Сеизмолошката опсерваторија при ПМФ во Скопје и магистрант на геофизика на Институтот за физика при ПМФ во Скопје.

Колку промените во однесувањето на животните може да помогнат во „предвидувањето“ на земјотресите?

Љубчо Јованов

Катеринa Дрогрешка

17.07.23

Иако предвидувањата никогаш не биле популарни, па дури и тогаш кога зад таквите „пророштва“ стојат еминентни научници – сеизмолози, се чини дека...