fbpx

Лејла Турчило

Лејла Турчило е редовна професорка на Катедрата за комуникација / новинарство на Факултетот за политички науки на Универзитетот во Сараево, каде предава Теорија на медиуми, ТВ новинарство, Интернет-новинарство и Медиуми и политика на додипломски и мастер студии и Нов дизајн на медиуми и ПР на докторски студии. Таа е раководителка на Центарот за доживотно учење на Факултетот за политички науки на Универзитетот во Сараево и на Одделот за комуникација / новинарство.

Заробени медиуми во заробена држава

Лејла Турчило

06.03.20

SR проф. д-р. Лејла Турчило Сè додека граѓаните сметаат дека само „нашите“ медиуми се во право, и дека само „нашите“ новинари се објективни а оние...