fbpx

Марк Џонс

Марк Џонс е асистент професор по историја на Универзитетскиот колеџ во Даблин и автор на „1923: Заборавената криза во годината на Хитлеровиот пуч“ (Basic Books, 2023).

Дали 2024 ќе биде новата 1933 година?

Марк Џонс

09.02.24

На 30 јануари 1933 година, Адолф Хитлер беше назначен за канцелар на Германија. За неговите поддржувачи, тоа беше ден на „национална револуција“ и на...