fbpx

Миланка Ковачевиќ

Миланка Ковачевиќ е вработена во локалната радио станица Радио-Гацко како новинар-уредник. Таа пишува за бројни медиуми во БиХ, главно обработувајќи теми за корупција, транзиција, социјални и еколошки проблеми, социјална правда, воени злосторства. Заедно со своите колеги, таа во 2018 година го лансираше порталот „Директ“ во кој критички пристапуваат кон реалноста и, во исклучително ригидно опкружување како што е Босна и Херцеговина, покренуваат теми од суштинско значење – ја разгледуваат работата на институциите, коруптивните практики на поединци позиции на моќ.

Гацко: Ако некое место е мало, не значи дека е и здраво

Миланка Ковачевиќ

05.07.23

За жителите на големите градови во регионот квалитетот на животот опаѓа. Намалувањето на зелените површини, дивоградбите, пренатрупаноста и...