fbpx

Марк С. Вајнер

Марк С. Вајнер ќе биде почесен претседавач на Катедрата за американски студии на Универзитетот Фулбрајт-Упсала во учебната 2018-19 година. Тој е член на Советодавниот одбор на Центарот „Никсанен“.

Трампизмот и филозофијата за светски поредок

Марк С. Вајнер

05.10.18

Марк С. Вајнер (Mark S. Weiner) Однесувањето на Трамп е резултат на негови идеи, особено на неговите имплицитни филозофски заложби во врска со светскиот...