fbpx

Puna jashtë orarit të rregullt: Zgjedhje apo detyrim për punëtorin?

Mimoza Bogatinova-Kuzmanovski

31.07.23

Дали можам да му наложам на работникот да работи прекувремено, колку време и колку треба да му платам, се чести прашања од...

A do t’i mbrojë vërtet ligji i ri konsumatorët nga manipulimi?

Mimoza Bogatinova-Kuzmanovski

18.01.23

Dispozitat e ligjit të ri për mbrojtjen e konsumatorëve janë konceptuar më mirë se në ligjin e vjetër, por ka ende përjashtime që lënë hapësirë për interpretime të ndryshme të...

E diela si ditë jopune – lëshime dhe zbrazëtira ligjore

Mimoza Bogatinova-Kuzmanovski

08.11.22

Mund të vërehet se një numër i madh i kompanive dhe dyqaneve nuk punojnë të dielave, por a i ka mbuluar zgjidhja ligjore të gjitha aspektet dhe a i ka vënë të gjithë punëtorët në pozitë të...

Kohëra të vështira për Shqipërinë

12.10.20

Ornela Liperi Rimëkëmbja ekonomike do të jetë më vështirë se që është pritur. Çdo ditë hyrja në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, është bllokuar nga trafiku. Rrugët janë të stërmbushura me njerëz që shpejtojnë për t’i kryer obligimet e...