fbpx

E ardhmja e BE-së është populistike

17.06.20

МК Radovan Spiridonov Elita liberale, me motive të ashpra ideologjike dhe pa ndjenjën e empatisë, po sulmon mbështetësit populistë. Një qasje e tillë është elitiste dhe thellësisht e dëmshme për projektin evropian. Shqetësimet anti-imigruese janë të...

Lufta e madhe e nacionalistëve dhe globalistëve (pjesa e dytë)

05.08.19

MK Radovan Spiridonov Shoqëria e hapur është gjithmonë nën sulm nga rrymat retrograde dhe politikat ekstremiste shkatërruese, kështu që vetëm angazhimi i kapacitetit të përgjithshëm të shoqërisë do ta zhvillonte vetëdijen për një kulturë demokratike....

Lufta e madhe e nacionalistëve dhe globalistëve

31.07.19

MK Radovan Spiridonov Tregtia e lirë dhe ekonomia e globalizuar janë veçanërisht të mira për korporatat dhe vendet në zhvillim, por jo për klasën e punës dhe të mesme të vendeve të zhvilluara. Si u lind bota e re? Njeriu, si një qenie shoqërore, nga...

Luftë për më tepër miq në botën multi-polare

30.04.19

МК Radovan Spiridonov Maqedonia, krahas përcaktimi të vet të zgjedhur në mënyrë të drejtë duhet të ndërtojë partneritete me vendet në zhvillim. Neve na nevojitet strategji e cila do të jetë përgjigje për rrethanat e ndryshuara ndërkombëtare.  ...