fbpx

Рамадан Чипури

Д-р Рамадан Чипури е професор на Одделот за новинарство и комуникација при Универзитетот во Тирана, Албанија. Неговите студии се фокусирани на прашања поврзани со медиумската етика и е автор на две книги.  Кариерата како академски кадар почнува да ја развива од 2008 година на неколку универзитети во Албанија. Претходно, осум години работел како новинар за некои национални и странски медиуми. Завршил студии по новинарство на Универзитетот во Истанбул, Турција, во 2004 година.

Фактори за големата гледаност на турските теленовели на Балкан

Рамадан Чипури

08.02.19

 SR   ALB проф. д-р Рамадан Чипури (Ramadan Çipuri) Без оглед на тоа дека во некои земји не се на нивниот врв, турските теленовели се чини дека...

Дали проверката на подобност и одобрувањето на судии во Албанија ја приближува државата кон ЕУ?

Рамадан Чипури

14.12.18

МК   ALB проф. д-р Рамадан Чипури (Ramadan Çipuri) Процесот на проверка не треба да започне од правосудниот систем, туку од извршните претставници и...