fbpx

Ridvan Peshkopia

Ridvan Peshkopia është Lektor i Sjelljes Politike dhe Metodave Kërkimore në Universitetin për Biznes dhe Teknologji, Kosovë. Ai e ka marrë gradën PhD në Shkenca Politike në Universitetin e Kentakit [University of Kentucky]. Po ashtu, ai ka gradë master në Planifikim Urban, Diplomaci, Shkenca Politike dhe Matematikë të Aplikuar. Ai boton rregullisht në xhornale akademike në tema si filosofi politike, teori sociale, studime filmi, marrëdhënie ndërkombëtare, politika krahasuese, psikologji politike dhe sociale, metoda kërkimore, kriminologji, politika arsimore dhe sjellje politike.

Puberteti i parakohshëm te fëmijët

Dr. Rushka Serafimova

01.12.23

Qasja moderne ndaj pubertetit të parakohshëm përfshin punën ekipore midis prindërve, fëmijëve dhe profesionistëve...

Inteligjenca artificiale dhe utopia e fundit

Ridvan Peshkopia

03.03.23

Zhvillimet më të të fundit në inteligjencën artificiale (AI) kanë lënë pa frymë enthuziastët e saj dhe bombarduar diskursin publik me parashikimet e llojit të “AI është e ardhmja e pashmangshme” apo “e ardhmja është pashmangshmërisht...

Vdekja e një ideje të madhe: Ngritja dhe rënia e konceptit të individit të lirë

Ridvan Peshkopia

19.11.21

Ridvan Peshkopia Dhuna e forcave të rendit kundër qytetarëve australianë, britanikë, italianë dhe përgjithësisht anembanë shoqërive perëndimore vetëm sepse ata vazhdojnë të besojnë te liria individuale, tregon se vetë ideja e lirisë individuale tashmë...

Kriza e liberaldemokracisë

Ridvan Peshkopia

27.09.21

Ridvan Peshkopia Dije sociale e konsoliduar tashmë tregon se shoqëritë shemben për shkak të vendimeve të tyre të gabuara të marra mbi ide të gabuara. Sa ju takon këtyre të fundit, Perëndimi në fakt mund t’i shërbejë gjithë botës si ekspozita e ideve...

Eksperimenti Afgan dhe dështimi i liberaldemokracisë

Ridvan Peshkopia

27.08.21

Ridvan Peshkopia Por, përtej Afganistanit, kriza e shtetit Veberian dhe e sistemit politik liberaldemokrat ka filluar të ndjehet edhe në Perëndim. Humbja e aftësisë apo edhe vullnetit për mbrojtjen e kufinjve nga imigracioni i paligjshëm, humbja e kohezionit...