fbpx

Раденко Удовичиќ

Раденко Удовичиќ е декан на Факултетот за општествени науки при Универзитетот Херцеговина во Мостар и директор на „Медиа План“ институтот како и „Медиумски иницијативи“ од Сараево, организација која се бави со новинарско образование, медиумски истражувања и продукција. Тој од 1992 година работи како новинар. Во последните седум години предава новинарски и комуниколошки предмети на различни универзитети.

Босна и Херцеговина: медиумите оградени со политички и етнички фрустрации

Раденко Удовичиќ

23.02.19

ALB  BS Раденко Удовичиќ (Radenko Udovičić) Една од клучните потреби на универзитетското образование за новинарите е да се воведат повеќе практични...