fbpx

Стефан Ристовски и Ангел Мојсовски

Стефан Ристовски е истражувач во Институтот за европска политика (ЕПИ) од декември 2019 година. Тој магистрирал на програмата Европски економски судии [бизнис специјализација] на Колеџот на Европа во Бриж, а дипломирал на Економскиот факултет – Скопје на департманот Надворешна трговија. Стефан работи на следење на пристапниот процес на Северна Македонија во Европската Унија и секторските политики. Учествувал во пишувањето на неколку билтени за состојбата со Ковид-19 во Централна и Источна Европа. Пред работниот ангажман во ЕПИ, Стефан работел во ЕвроЕвентс – Институт за истражувања на пазарот на проекти од областите усогласеност со регулативи и транспарентност, и прекугранична здравствена заштита со фокус на Европското acquis. Ангел Мојсовски работи како истражувач во Институтот за европска политика (ЕПИ). Во текот на своите четири години во ЕПИ, Мојсовски работел како проектен-асистент и истражувач на неколку проекти посветени на човековите права, права на малцинствата, со особен фокус на социјалните права. Мојсовски е дипломиран политиколог на Правниот факултет „Јустинијан Први". Теми на негов интерес се прашања од областа на социјалната политика.

Жените се клучот за решавање на демографските проблеми во Источна Европа (но не од причината што прва ви доаѓа на ум)

Флоренс Бауер

11.07.23

Кога жените би раѓале повеќе деца, според широко распространето гледиште, тогаш не би морале толку да се грижиме за демографските...

Кога, тогаш, ќе биде! – Бавното темпо на вакцинација во Македонија

Стефан Ристовски и Ангел Мојсовски

05.04.21

Стефан Ристовски, Ангел Мојсовски Бројот на заразени и смртни случаи значајно се зголеми во изминатиот период, а епидемиолошката состојба во...