fbpx

Славомир Сиераковски

Славомир Сиераковски, основач на движењето Krytyka Polityczna, е виш соработник во Германскиот совет за надворешни односи.

Најсилната армија во Европа?

Славомир Сиераковски

01.09.23

Како одговор на војната на Русија во Украина, популистичката влада на Полска започна наизглед голема програма за преоружување....

Лукашенко во својот бункер

Славомир Сиераковски

28.08.20

Славомир Шираковски По двонеделните протести што се одвиваа низ целата држава како реакција на некредибилните избори од 9 август, во Белорусија...

Години на понижување на Европа

Славомир Сиераковски

03.01.20

Славомир Шираковски (Sławomir Sierakowski) Европската унија ја заврши 2019 година навидум беспомошна и резигниранa во пресрет на најголемите предизвици. Ако...