fbpx

Стивен С. Роуч

Стивен С. Роуч е професор на Универзитетот Јеил и поранешен претседател на „Морган Стенли – Азија“ и автор на Unbalanced: The Codependency of America and China („Неурамнотежени: Взаемната зависност на Америка и Кина) (Јејл Универзитетот Прес, 2014) и претстојната Accidental Conflict („Случаен конфликт “).

Само Кина може да ја запре Русија

Стивен С. Роуч

11.03.22

За време на собирот на Комунистичката партија и нејзиното советодавно тело во Пекинг овој месец, речиси и да не се спомнува војната во Украина -...

Кога Кина ќе кивне

Стивен С. Роуч

06.03.20

Стивен С. Роуч (Stephen S. Roach) Епидемијата на вирусот COVID-19 се случи во време на период на економска ранливост која е многу поголема од онаа во 2003 година,...

Глобална економија без заштитно перниче

Стивен С. Роуч

07.02.20

Стивен С. Роуч (Stephen S. Roach) Од 1990 до 2008 година, годишниот раст на светската трговија беше за цели 82% побрз од растот на светскиот БДП. Сега, пак, како...