fbpx

Sefer Tahiri

Sefer Tahiri ka përfunduar studimet e doktoraturës me temën "Ndikimi i partive politike në politikën redaktuese të Shërbimit të Transmetimit Publik - Radio dhe Televizioni i Maqedonisë (1998-2006)". Ai jep leksione në lëndë nga fusha e medias dhe komunikimit në Fakultetin e Gjuhëve, Kulturave dhe Komunikimeve në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë dhe në Institutin për Studime të Komunikimit në Shkup. Tahiri ka 15 vjet përvojë gazetarie. Ai ka punuar si gazetar dhe redaktor në gazetën Fakti, në programin e gjuhës shqipe në MTV, ALSAT-M TV dhe ka qenë korrespondent i Radios Evropa e Lirë nga Shkupi - programi në gjuhën shqipe. Ka marrë pjesë në projekte të ndryshme studimore në fushën e mediave dhe komunikimit.

Inteligjenca artificiale në mes të informimit dhe dezinformimit

Festim Rizanaj

12.04.24

Vitet e fundit, përhapja e teknologjisë së inteligjencës artificiale (IA) ka revolucionarizuar industri të ndryshme, duke përfshirë median në krijimin dhe shpërndarjen e...

Inteligjenca artificiale dhe gazetaria – pa fatalizëm, por edhe pa magjepsje

Vanja Velisavljev

22.03.24

Tendenca e zhvillimit dhe përdorimit të inteligjencës artificiale gjithnjë e më të avancuar dhe aftësive të saj më të sofistikuara po rritet me...

A do t’i “vetëvendosë” Kurti shqiptarët në Maqedoninë e Veriut?

Sefer Tahiri

28.12.23

Muajt e fundit, përveç lajmeve për formimin e partive të reja politike të shqiptarëve, numër i cili së bashku me ato ekzistuese ka arritur në dhjetë, në kuloaret e ndryshme flitet rishtazi për formimin e partisë Vetëvendosje të Albin Kurtit në...

Zgjedhjet lokale pas dorëheqjes së Zaevit shkaktuan krizë politike

Sefer Tahiri

15.11.21

Sefer Tahiri Fitorja e BDI-së në 11 komuna po zbehet për faktin se BDI-ja nuk arriti të fitojë në Tetovë dhe Gostivar, që janë dy qytete të rëndësishme politike për shqiptarët. Opozita shqiptare nuk mund të jetë aspak e kënaqur me votat e fituara në...

Betejë e ashpër për vota në bllokun politik shqiptar

Sefer Tahiri

27.10.21

Sefer Tahiri BDI-ja është pjesë e një qeverie që pjesërisht për shkak të pandemisë dhe pjesërisht për shkak të mungesës së vullnetit politik për reformimin e sistemit dhe çrrënjosjen e korrupsionit dhe krimit të organizuar, ka krijuar pakënaqësi te...

„Ballkani i Hapur“ i përçau shqiptarët

Sefer Tahiri

01.09.21

Sefer Tahiri Këtë vit, në festivalin e birrës në Korçë (Shqipëri) është i ftuar të marrë pjesë këngëtari serb Goran Bregoviç. Kishte një ortek reagimesh në publikun shqiptar ndaj lëvizjes së bashkisë së Korçës, e cila e ftoi atë, ndoshta me...

Shqiptarët kanë durim dhe mirëkuptim për mosmarrëveshjen me Bullgarinë, por deri kur?

Sefer Tahiri

30.07.21

Sefer Tahiri Politika shqiptare dhe komuniteti shkencor kanë një qasje objektive dhe kuptojnë se çështjet në tryezë me Bullgarinë nuk janë aspak të lehta për t’u zgjidhur. Por, nga ana tjetër, mbase në mënyrë më pak transparente dhe pa mëdyshje,...

BDI-ja e gjelbër: truk marketingu apo agjendë e sinqertë

Sefer Tahiri

17.06.21

Sefer Tahiri BDI-ja, e cila pas konfliktit kishte valëvitur flamurin kuqezi shqiptar, pastaj atë blu, në zgjedhjet e ardhshme do të valëvitë flamurin e gjelbër. Në rrjetet sociale kishte komente se ai shumë lehtë mund të ishte edhe një flamur i bardhë....