fbpx

Тинка Китеска

Тинка Китеска е дипломиран правник од Скопје со дваесет годишно искуство како консултант, предавач и административен службеник вработена во Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Северна Македонија и воедно претседател на „Здружението на граѓани за заштита на правата и интересите на вработените во државната администрација и заштита на државниот имот ПРАВЕДНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ Скопје“. Има искуство во реализација на меѓународни проекти на Европската комисија за човекови права за локалната самоуправа во Југоисточна Европа. Од 2008 година се стекна со статус на државен службеник и работи континуирано на евиденцијата на недвижностите со кои располага Владата, директно учествува во подготовка и усвојување на сите Одлуки за престанок и за доделување на времено или трајно користење на недвижни ствари сопственост на Република Македонија.

Ќе пропадне ли новиот кантонален закон за сузбивање на корупцијата во БиХ?

Едина Шечеровиќ

13.09.23

Канцеларијата за борба против корупцијата и управување со квалитет на кантонот Сараево започна постапка за проверка на постоење судир на...

Дезинформации и говор на омраза во БиХ: Има ли светлина на крајот од тунелот?

Едина Шечеровиќ

16.12.22

Нишката од доверба до изманипулираност станува сè потенка, а веродостојноста на резултатите од процесите, вклучително и изборните, како резултат...

Под лупа: евиденцијата на државниот недвижен имот

Тинка Китеска

09.12.20

Тинка Китеска Како државата го евидентира и се грижи за својот имот? Дали некогаш сте се запрашале каков недвижен имот има нашата држава, колку...