fbpx

Висар Џамбази

Висар Џамбази работи како проект менаџер и уредник во Sbunker. Неговата работа се фокусира на евроатлантските интеграции, надворешната политика на САД во Југоисточна Европа, авторитарните влијанија во земјите од Западен Балкан, регионалната соработка и дијалогот Косово-Србија. Магистрирал меѓународни студии на Универзитетот „Олд Доминион“ во Вирџинија, САД и специјализирал по надворешна политика и меѓународни односи на САД.

Дали во 2023 година ЕУ повеќе ќе се ангажира за земјите од Западен Балкан?

Висар Џамбази

26.12.22

Едно големо отворено прашање кое се однесува на политиката за проширување на ЕУ и понатаму е Косово. Кандидатскиот статус за ЕУ за Босна и...