fbpx

Воислав Стојановски

Воислав Стојановски е активист за човекови права, правен советник на Хелсиншкиот комитет и предавач во Академијата за судии и јавни обвинители. Дипломира на правни студии во Македонија, магистрира во Германија и докторира во Чешка. Поранешен стипендист на Германскиот Бундестаг, Владата на Обединетото Кралство и Макс-Планк Институтот, автор на една книга и дваесетина стручни трудови објавени во неколку држави.

Европа пред избор на најдесничарскиот парламент досега

Ѓорѓи Хаџи Василев

05.06.24

Јунските парламентарни избори во Европската Унија се само додадена вредност на епитетот што на 2024 година ѝ се наметна - „рекордна избирачка...

Чуму ни е ЕУ, ако не нема

Ѓорѓи Хаџи Василев

26.07.23

Младите заминуваат од Македонија затоа што го губат натпреварот на стадион на којшто не нѝ влегле, додека системските полтрони играат без...

Специјализирано судско одделение: Прв чекор кон ослободување на судската од извршната власт

Воислав Стојановски

18.07.16

д-р Воислав Стојановски Главната придобивка од формирање специјализирано судско одделение (ССО) би била унапредување на правосудниот систем и...

Меѓународното право дозволува понатамошно објавување на „бомбите“

Воислав Стојановски

19.04.16

д-р Воислав Стојановски Јавноста има право да знае кој се однесува незаконски и кој бил или се` уште е опасен за општеството, за да влијае...