fbpx

Јулијан Вухерпених и Анита Годес

Јулијан Вухерпених е асистент професор по меѓународни односи и безбедност во Школата за јавни политики и управувачки практики „Херти“ (Hertie School of Governance). Анита Годес е асистент професор по меѓународни односи на Универзитетот во Цирих.

Ставање крај на сексуалното насилство за време на војни

Јулијан Вухерпених и Анита Годес

12.01.19

Јулијан Вухерпених (Julian Wucherpfennig) и Анита Годес (Anita Gohdes) Силувањето е тактичка војна дизајнирана директно да им се наштети на цивилите. Некои примери...