Zoran Dimitrovski

Zoran Dimitrovski është gazetar, analist politik dhe redaktor me shumë vite përvojë. Si student me bursë nga Fondacionit Shoqëri e Hapur Maqedoni, në 1995 ai mori një diplomë master për shkenca politike nga Universiteti i Evropës Qendrore në Budapest, Hungari. Ai është përfshirë në gazetari që nga viti 1985 në Fjala Studentore (Studentski zbor) dhe “Mlad Borec”. Në fund të viteve 80 dhe në fillim të viteve 90 të shekullit të kaluar, së bashku me një grup gazetarësh të rinj ai mori pjesë në pranverën demokratike të Maqedonisë, duke dhënë kontributin e tij me analizat e tij politike.

Agjenda e zgjerimit të BE-së: Rikthim në rrugën e duhur, apo reprizë e asaj që kemi parë tashmë?

Erwan Fouéré

02.12.22

Kanceri i korrupsionit është ende endemik dhe qeveria aktuale po bie gjithnjë e më shumë në zakonet dhe shprehitë e këqija të regjimit të mëparshëm të Nikolla...

Popullsia e botës kalon 8 miliardë banorë: Lajm i mirë apo i keq?

Kristijan Fidanovski

23.11.22

Demografia nuk duhet të jetë fat. As vendet në zhvillim nuk duhet të vazhdojnë të rriten dhe as vendet më të zhvilluara, në këtë rast duke përfshirë edhe vendin tonë, nuk duhet të tkurren. Por edhe nëse këto tendenca vazhdojnë, çdo trend demografik,...

Qeveri piroteknike

Zoran Dimitrovski

24.01.20

МК Zoran Dimitrovski Duhet të bëhet ndryshim i Ligjit për qeverinë dhe Kodin zgjedhor, me të cilin do të vendoset rregulli, zgjedhje e qeverisë teknike autentike e cila do të kishte qeverisur gjatë procesit zgjedhor, nga shpërndarja e parlamentit deri në...