fbpx

Преговори

Има ли крај на македонската приказна за патот кон ЕУ?

Силвана Мојсовска

23.12.20

Силвана Мојсовска Повторното одлагање на започнувањето на преговорите со ЕУ претставува реален проблем, меѓутоа жалењето би било попусто губење...

Европската унија ризикува да направи историска грешка на Балканот

Сабин  Селими

18.10.19

ALB  SR Сабин Селими Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати...

Претстојниот eсенски самит на ЕУ: Почеток на крајот или крај на почетокот за македонското пристапување?

Д-р Симонида Кацарска

14.10.19

ALB д-р Симонида Кацарска Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид...

Криза во политиката на проширување на ЕУ – како понатаму?

Ана Крстиноска

03.07.19

ALB м-р Ана Крстиноска Северна Македонија ќе остане уште долго, можеби не пред вратата, но во претсобјето на ЕУ како што е тоа случај со Црна Гора и...