fbpx

Александар Фридман (Alexander Friedman)

Александар Фридман е ко-основач на Jackson Hole Economics, и поранешен главен извршен директор на GAM Investments, главен директор за инвестиции на UBS, главен финансиски директор на фондацијата Бил и Мелинда Гејтс и соработник на Белата куќа.

Функционална писменост: Дали знаеме како да го сработиме тоа што ќе го научиме?

Јане Трпковски

05.10.22

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд...

Значењето на 200.000 смртни случаи од КОВИД-19

Александар Фридман (Alexander Friedman)

25.09.20

Александар Фридман (Alexander Friedman) Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува...