fbpx

Ана Нешовска

Ана Нешовска е студент на Првниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје, на отсекот за правни науки. Особен интерес и претставуваат човековите права и нивното реализирање низ интердисциплинарната призма на право и социологија, право и филозофија, како и право и литература. Ужива да чита дистописки книги.

За да го одржи мирот, ЕУ се подготвува за војна

Светлана Јовановска

29.05.24

„Беше 3:30 часот наутро на 24 февруари 2022 година кога ме разбуди звукот на ѕвонењето на мојот...

Аргументите за пристапувањето на Украина во НАТО

Јуриј Городниченко

Илона Сологуб

27.05.24

На церемонијата на потпишување на Северноатлантскиот договор на 4 април 1949 година, тогашниот американски претседател Хари Труман забележал дека,...

Ништо од машините без човечката мудрост

Елени Стаматуку

20.05.24

Сè до неодамна, успехот на еден извештај, истражување, па дури и на едноставните вести во медиумите во Грција се оценуваа исклучиво според бројот...

Ќе донесат ли историските избори подобра иднина?

Мурат Алиу

17.05.24

Победата на конзервативните и на националистичките сили уште еднаш докажа дека за етничките Македонци идентитетските прашања се поважни од...

Трамп е сега единствената надеж за Путин

Карл Билт (Carl Bildt)

07.05.24

Оваа вест несомнено беше дочекана со олеснување во Киев и со жалење во Кремљ. Американскиот Конгрес конечно го надмина шестмесечниот застој и...

Претседателските избори огледало на колективната (не)моќ

Соња Крамарска

30.04.24

Малкумина од досегашните претседателски кандидати учествувале дури три пати во трката за највисоката функција во...

Е па, ај да се видиме на протест!

Ана Нешовска

21.01.16

Ана Нешовска Што го натера македонскиот граѓанин да се откаже од протести? Дали граѓаните ќе се вратат на улиците, и што уште треба да се случи за да...

Пасивна регистрација за пасивниот граѓанин

Ана Нешовска

22.10.15

Ана Нешовска Пасивната регистрација овозможува лесен и едноставен начин на гласање на секој граѓанин, го избегнува административниот процес низ...