Андерс Ослунд

Андерс Ослунд e виш соработник на Форумот за слободен свет во Стокхолм, и автор на Russia’s Crony Capitalism: The Path from Market Economy to Kleptocracy.

Неуспехот на европската енергетска политика

Андерс Ослунд

09.09.22

Зголемените цени на енергијата кои се случија по руската инвазија на Украина јасно ставија до знаење дека на Европската унија ѝ е потребна...

Последниот здив на Путин?

Андерс Ослунд

10.12.21

Андерс Ослунд (Anders Åslund) Иако американските разузнавачки агенции предупредуваат дека Русија ги мобилизира своите копнени воени сили за напад врз...