fbpx

Ана Паласио (Ana Palacio)

Ана Паласио е поранешна министерка за надворешни работи на Шпанија и поранешен виш потпретседател и генерален советник на Светска банка. Таа е вонреден професор на Универзитетот Џорџтаун.

Неуспесите на 2021 година

Ана Паласио (Ana Palacio)

31.12.21

Ана Паласио (Ana Palacio) На крајот на минатата година, ефективно колективно дејствување во однос на главните предизвици со кои се соочува светот –...

Судниот ден за демократијата?

Ана Паласио (Ana Palacio)

18.09.20

Ана Паласио (Ana Palacio) Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на...

Мора да се стави крај на песимизмот на Европа

Ана Паласио (Ana Palacio)

17.01.20

Ана Паласио (Ana Palacio) И покрај песимизмот што ја обзема Европа во последните години, факт е дека ЕУ сè уште е економска и регулаторна суперсила, со...