Барати Сарасивам (Bharati Sadasivam)

Барати Садисвам е регионален советник за родови прашања на Развојната прогрмаа на Обединетите Нации за Источна Европа и Средна Азија

Европа мора да ја избегне трката во субвенции

Клемент Фуест

21.10.22

Прекуграничниот енергетски пазар на Европа мора и понатаму да остане отворен, а Европската Унија треба да ја искористи својата пазарна моќ кога ќе...

Несреќите дискриминираат – Процесот на спасување не треба да биде дискриминаторен

Барати Сарасивам (Bharati Sadasivam)

22.02.19

Барати Садасивам (Bharati Sadasivam)  Жените кои преживуваат катастрофи често минуваат низ предизвици поврзани со сексуално и родово насилство во време...

Придавање важност на „женската работа“

Барати Сарасивам (Bharati Sadasivam)

18.08.17

Барати Сарасивам (Bharati Sadasivam) Во текот на следните неколку месеци, 12-те илјади вработени во седиштето на „Епл“ во Купертино, Калифорнија ќе завршат...