fbpx

Далио Сијах

Далио Сијах е уредник на првата платформа во БиХ за проверка на политички факти Istinomjer.ba и долгогодишен член на тимот на граѓанското здружение „Зошто не (Zašto ne)“.

Руската инвазија на Украина сее поделби и во БиХ

Емир Зулејхиќ

Далио Сијах

14.04.22

За дел од политичарите, медиумите и јавноста, војната во Украина се доживува како агресија што треба да се осуди и запре, додека од друга страна, во...