fbpx

Даниела Вукчевиќ (Daniela Vukcevic)

Даниела Вукчевиќ има дипломирано на насоката по новинарство и комуникации на Факултетот за политички науки при Универзитетот во Белград. Има повеќе од десет години професионално искуство со работа во различни црногорски (локални, национални и регионални) печатени и електронски медиуми, со специјализација во економија и финансии. Автор е и на повеќе истражувачки трудови во областа на медиумите.

Климатската отпорност на градовите во Косово

Фјола Цака (Fjollë Caka)

03.07.23

Справувајќи се со голем број кризи истовремено, градовите мора да посветат повеќе внимание на плановите за ублажување на катастрофите и одговор...

Црна Гора и вакцинацијата против КОВИД-19: Боже, дај ни здравје

Даниела Вукчевиќ (Daniela Vukcevic)

26.03.21

Даниела Вукчевиќ Многу одамна, мега популарната регионална звезда Лепа Брена во една од своите песни ја отпеа „Дај Боже, здравје и радост“. Иако...