fbpx

Гордон Лафорџ

Гордон Лафорџ е виш политички аналитичар во New America и предавач на Факултетот за глобален менаџмент Thunderbird на Државниот универзитет во Аризона.

Вештачката интелигенција и земјите во развој

Роберт Муга

Габриела Сеилер

Гордон Лафорџ

10.03.23

Последниве месеци можеби ќе се запишат во историјата како моментот кога предиктивната вештачка интелигенција започна масовно да се...