fbpx

Роберт Муга

Роберт Муга, ко-основач на институтот Игарапе и Групацијата SecDev, е член на Советот за глобална иднина за градовите на утрешницата на Светскиот економски форум и советник за Извештајот за глобални ризици.

Вештачката интелигенција и земјите во развој

Роберт Муга

Габриела Сеилер

Гордон Лафорџ

10.03.23

Последниве месеци можеби ќе се запишат во историјата како моментот кога предиктивната вештачка интелигенција започна масовно да се...