fbpx

Хјуго Дрошен

Хјуго Дрошен е асистент по политичка теорија на Универзитетот во Нотингем, и автор на „Големите политики на Ниче“.

Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

Бертран Бадрe

Ив Тибергиен

23.09.22

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на...

Војна на маските

Хјуго Дрошен

21.08.20

Хјуго Дрошен (Hugo Drochon) Пандемијата и протестите во последните месеци треба да послужат како потсетник за една проста вистина: маската е само маска....