fbpx

Ivo Bosilkov

Ivo Bosilkov është Doktor i Shkencave Politike nga Universiteti i Milanos, i specializuar në fushën e efekteve mediatike në opinionin publik. Ai ka një diplomë master në komunikim politik nga Universiteti i Amsterdamit si pjesë e programit Erasmus Mundus për gazetari, media dhe globalizim. Ai punon si studiues në Qendrën për Studime të Evropës Juglindore në Grac dhe ka botuar punime në disa revista shkencore ndërkombëtare.

Është koha për një demokraci të drejtpërdrejtë

Ivo Bosilkov

07.09.20

Ivo Bosillkov Njerëzit nuk duan tirani dhe autokraci, por duan sundimin e popullit, përmes pjesëmarrjes së lirë dhe të barabartë në vendimmarrje.   Si të interpretohet fakti që në dekadat e fundit termi demokraci aspak nuk e ka humbur popullaritetin e...

TEST Додека цените растат, животниот стандард пропаѓа

17.04.20

Светски трендови на поскапувања ќе има и понатаму, но колкави ќе бидат, најмногу зависи од државата и од тоа, какви одлуки ќе се донесе. Последните...

Çfarë është ekofashizmi dhe pse nuk duhet të lëshojë rrënjë

Ivo Bosilkov

22.01.20

МК Ivo Bosilkov Një qasje internacionaliste, universale dhe solidare është mënyra e vetme për të kapërcyer krizën mjedisore dhe klimatike, në rajon dhe më gjerë. “E ardhmja nuk do të përbëhet nga betoni dhe çeliku, smogu dhe plastika, por nga...

Përse populizmi u nevojitet lëvizjeve të gjelbra?

Ivo Bosilkov

19.08.19

МК Ivo Bosillkov Zhgënjimi total nga të gjitha mejnstrim elitat politike, përfshirë edhe të gjelbrit në mënyrë të vazhdueshme shpien drejt tjetërsimit të qytetarëve, për të cilën gjë dëshmi është edhe bojkotimi gjithnjë e më masiv të proceseve...

Kriza e përfaqësimit sjell kërcënim nga e djathta ekstreme, por edhe mundësi për lëvizje të re progresive

Ivo Bosilkov

20.03.19

МК m-r Ivo Bosilkov Kur dimë se si funksionon kriza e përfaqësimit, mund ta ndërpresim përsëritjen e historisë, e cila këtë herë do të kishte pasur pasoja edhe shumë më të këqija ndaj shoqërisë demokratike. Në çdo krizë ekziston një mundësi, ka...

Qytetarët janë të gatshëm për pajtim, por elitat politike sërish dështojnë

Ivo Bosilkov

18.01.19

МК   ALB m-r Ivo Bosillkov Në kushte të depolarizimit partiak të qytetarëve, elitat politike në Maqedoni duhet ti qasen pajtimit dhe zgjidhjes pa dhunë të të gjitha konflikteve të ndërsjella, me qëllim që vendi të kthehet në rrugën e ndarjes....