fbpx

Ксенија Миловиќ

Ксенија Миловиќ е по образование молекуларен биолог, по религија - Суматраист. Од неодамна член на Главниот одбор на опозициската политичка партија Демос. Член на претседателството на Форумот на жени и член на политичка мрежа во Црна Гора. Се залага за социјални теми што можат да придонесат да станеме општество со еднакви можности за сите.

Макрон наспрема радикална Франција: Шестата француска република во подем?

Данило Крстовски

11.05.22

Колку и да француското вето не остави простор за добар спомен кај Македонија и Албанија, надежта е дека преку претстојниот Самит во Париз ќе биде...

Дали Црна Гора навистина го победи КОВИД-19?

Ксенија Миловиќ

26.06.20

Ксенија Миловиќ На 2 јуни во Црна Гора беше прогласен крај на епидемијата. Од првиот бран, земјата излезе со следниот биланс: 324 заразени и 9 починати...