fbpx

Лепосава Огњаноска

Лепосава Огњаноска е дипломиран правник при Правниот факултет „Јустинијан Први“, а моментално е студент на магистерската програма по Меѓународно право и меѓународни односи. Нејзино поле на особен интерес е концептот на демократија и владеење на правото, низ призмата на интеграција на општествата.

Кој ќе го наследи Ебрахим Раиси?

Весна Попоска

14.06.24

Иранскиот претседател Ебрахим Раиси, кој се сметаше за потенцијален наследник на врховниот лидер, ајатолахот Али Хамнеи, загина кога неговиот...

Во кој правец ќе дувне ветрот во Грузија?

Весна Попоска

22.05.24

Грузијците протестираат од 17 април, против контроверзниот закон за „странскo влијание" (foreign influence act/foreign agents...

Слободните медиуми водат кон слободно општество

Весна Попоска

29.04.24

Во земја која до скоро беше окарактеризирана како хибриден режим, притисокот врз новинарите за жал не е новост. Но, од друга страна, факт е дека...

Важноста на дефинирање на критичната инфраструктура во Македонија

Весна Попоска

14.06.23

Неопходно е да се стандардизира нормативната рамка, односно националниот правен систем да ја препознае и признае критичната инфраструктура како...

Транспарентни преговори се услов за демократски промени

Лепосава Огњаноска

17.11.15

Лепосава Огњаноска Надежите за демократска иднина на Македонија во моментов се сконцентрирани во политичкиот процес за спроведување на...