fbpx

Лука Павиќевиќ

Лука Павиќевиќ е студент на Универзитетот „Харвард“. Истражувач и активист. Особен интерес му причинуваат прашањата од областа на политиката, правото, филозофијата и образованието.

„НЕ“ за националност во матичните изводи

Лука Павиќевиќ

14.08.23

Со новото Упатство на министерот Лога, секој што сака да се запише на факултет или да учествува на конкурс би морал својата етничка припадност...

Собраниски реформи за реформирана демократија

Лука Павиќевиќ

01.12.20

Лука Павичевиќ Демократијата е двонасочна улица. Ниту една држава не може да се пофали со совршени политики. Секое решение има свои добри и лоши...

КОВИД-19, тачеризмот и иднината на светот

Лука Павиќевиќ

13.05.20

ALB Лука Павиќевиќ Иако тачеризмот прими удар, не значи дека не е во можност да опстане како идеологија… Многу мал е потенцијалот за некакво...

Сексуалното образование може да ги реши проблемите на македонските ученици

Лука Павиќевиќ

03.02.20

ALB Лука Павиќевиќ Се чини дека учениците во последно време не престануваат да ја изненадуваат македонската јавност. Од видео снимки кадешто се...