Мариана Мацукато (Mariana Mazzucato), Хенри Лиши Ли (Henry Lishi Li), Елс Тореел (Els Torreele)

Мариана Мацукато, професор по економија на иновации и јавна вредност на Универзитетскиот колеџ во Лондон и основач и директор на институтот за иновации и јавни цели на UCL, претседавач на Советот на Светската здравствена организација за економија за стратегијата за „Здравје за сите“ и автор на The Value of Everything: Making and Taking in the Global Economy и The Entrepreneurial State: Debunking Public vs. Private Sector Myths Хенри Лиши Ли е соработник за истражување во областа на здравствените иновации на Институтот за иновации и јавни цели на UCL. Елс Тореле е визитинг соработник во областа на политики на Институтот за иновации и јавни цели на UCL.

Отстранување на ветото и македонските ЕУ интеграции

Џенур Исени

14.12.22

Во Европската унија се погласни се барањата за отстранување на ветото на земјите-членки во сферата на надворешната политика, главно поради прием...

Создавање вакцини за луѓето, а не за профит

Мариана Мацукато (Mariana Mazzucato), Хенри Лиши Ли (Henry Lishi Li), Елс Тореел (Els Torreele)

04.12.20

Мариана Мацукато (Mariana Mazzucato), Хенри Лиши Ли (Henry Lishi Li), Елс Тореел (Els Torreele) И покрај сета надеж што се роди со објавите за докажана ефикасност на...