fbpx

Маја Стојанова

Маја Стојанова е доктор на политички науки на Правниот Факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје. Претходно магистрирала на катедрата за политички науки на Правниот Факултет „Јустинијан Први“ на ТЕМПУС програмата за Политички менаџмент. Истражува во областите јавно мислење и истражување на јавното мислење, современи политички теории и модерна политичка мисла. Колумнист и автор е на повеќе научни трудови во земјата и во странство. Добитник е на повеќе сертификати и признанија од меѓународни асоцијации.

Ниту Косово не е имуно на руската пропаганда во регионот

Петрит Зогај

07.09.22

Се чини јасно дека целокупното инсистирање на Руската Федерација да ја спореди агресијата во Украина со војната во Косово е да создаде алиби на...

Улогата на променетата дипломатска стратегија врз решавањето на спорот со името

Маја Стојанова

04.01.19

МК   ALB д-р Маја Стојанова Изненадување дека конечно е најдено решение постоеше и кај јужниот и кај северниот сосед, но во целиот процес се...

Што ќе донесе реконструкцијата на владата?

Маја Стојанова

28.05.18

д-р Маја Стојанова Одговорноста и отчетноста на функционерите во Македонија досега била мислена именка, а од оваа влада се очекува со најавената...

Зошто треба да се ревидира „Скопје 2014“?

Маја Стојанова

28.11.17

д-р Маја Стојанова Потребно е ревидирање на Скопје 2014 од повеќе аспекти: градежен, архитектонски, правен, политички и историски. Ако се потврди дека...

Неуставни и незаконски игри со локалната власт

Маја Стојанова

06.06.17

д-р Маја Стојанова Договорот меѓу политичките партии да го продолжат мандатот на градоначалниците до 15 октомври, кога треба да се одржат локалните...