Marjan Vuçkoviq

Marjan Vuçkoviq u diplomua në Fakultetin e Drejtësisë "Justiniani i Parë" në Shkup, ku përfundoi studimet e masterit në Departamentin e Shkencave Politike në fushën e shoqërisë civile dhe marrëdhënieve ndëretnike në Republikën e Maqedonisë dhe në rajon. Ai është Kryetar i Forumit të Shkencave Politike të Maqedonisë, një shoqatë e shkencëtarëve politikë në Maqedoni, si dhe është kolumnist shumëvjeçar për revistën javore "Ego". Ai merret me zhvillimet politike dhe sociale në vend dhe më gjerë, duke dhënë pikëpamjet dhe mendimet e veta mbi to.

Zjarret – një faktor surprizë pas tridhjetë vitesh pavarësi

Marjan Vuçkoviq

23.08.21

Marjan Vuçkoviq Temperaturat e larta, thatësira dhe niveli i ulët i ndërgjegjes ndezën aq shumë pasionet e elitës politike, madje edhe pyjet. Po të mos binte shi, kjo do të ishte një histori shumë e zezë për ne. Nëse, në Vatikan, zgjedhja e Papës...

A kemi hequr dorë nga lufta për të shpëtuar hapësirat publike?

Marjan Vuçkoviq

14.06.21

Marjan Vuçkoviq Përvetësimi i hapësirave publike, trotuareve, shëtitoreve, brigjeve, shesheve, nuk është një problem që ka lindur sot, por është një problem që zhagitet ndër vite, duke imponuar një ritëm dhe dinamikë të intensifikuar, i cili ka kaluar...